Bosbeheer

Met de ervaring die wij in het bosbeheer hebben gaan wij voor een persoonlijke en doelgerichte aanpak. Wij komen altijd eerst bij uw project kijken om u een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Voor een efficiënte uitvoering worden werkzaamheden zorgvuldig gepland. Wij gaan altijd voor een kwalitatief en rendabelbosbeheer. Een van de diensten die wij aanbieden is het blessen van bomen ten behoeve van de houtverkoop. Bosdunningen hebben vaak een gunstig effect op de productiviteit en vitaliteit van het bos, het moet echter wel met zorgvuldigheid uitgevoerd worden. Storkwood staat voor een rendabel en duurzaam bosbeheer waarbij beheersmaatregelen zo efficiënt en effectief mogelijk uitgevoerd worden.

Houtoogst

Het oogsten van hout is een belangrijke maatregel binnen het bosbeheer en kan bovendien geld opbrengen voor u als boseigenaar. Wij adviseren boseigenaren bij de verkoop van hout en het regelen van de bosexploitatie. De methode waarop hout geoogst kan worden hangt af van de uitgangssituatie in het bos. We hebben veel ervaring in het blessen van bomen die gezaagd moeten worden. Blessen is een voorbereidende maatregel en geeft een inschatting over de hoeveelheid hout die er vrij komt. Ook kan de oogstmethode bepaald worden en de de bosaannemer kan het werk efficiënter uitvoeren. Storkwood streeft naar een mooi, vitaal en winstgevend bos.

Bosbouw

De bosbouw is door de jaren heen veel gemechaniseerd en geautomatiseerd. Daar waar het kan is het vellen van hout met de harvester of processor al snel rendabeler dan het vellen van hout met de hand. Met name in zwaar loofhout is het efficiënter om met de motorzaag te vellen. Wij zijn gespecialiseerd in vele aspecten van de bosbouw zoals het vellen van zwaar hout en het verwijderen van moeilijke en risicovolle bomen en werken aan een mooie uitstraling van het bos.

bosbeheer_storkwood_web.jpg

Bos verjonging

Bij het bosbeheer kan er een moment komen dat een bos uitgegroeid of minder vitaal begint te worden en heeft het bos verjonging nodig. Het aanplanten van nieuw bos kan machinaal of handmatig uitgevoerd worden. Wij geven advies over de soortenkeuze, het plantverband en regelen de uitvoering van het werk. Binnen het bosbeheer wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke verjonging. Er zijn verschillende verjongingsmethoden die in combinatie met de juiste bodemvoorbereiding kunnen leiden tot een geslaagde en kwalitatieve bosverjonging. Storkwood adviseert boseigenaren over het verjongen van bos en regelt voor u de uitvoering van het werk.